Amics de Sant Cristòfol

El 10 de juliol de l’any 1918, un grup d’entusiastes (21) de l’automòbil (cotxes) decideix de beneir el primer cotxe a Sabadell, era un Escat propietat del sr. Jaume Viadé i Bachs, President de la que seria (quatre anys mes tard) la “SOCIEDAD RECREATIVA DE SAN CRISTÓBAL”. La benedicció va ser a la Tenència de la Rambla.

El 15 de juny de l’any 1922, aquest grup de professionals de l’automòbil (ara ja, hem mes de cinquanta socis) decideixen de legalitzar l’Entitat i els seus Estatuts.

L’any 1931, s’aprova en Assemblea, el canvi del nom, per el de: “MUTUA DE SOCORROS AUTO MOTORISTA”. I acabada la guerra, el gener de 1939 es imposat el nom de “MONTEPIO DE CONDUCTORES”.

Des dels seus inicis, la Festivitat del Patró dels Xofers (10 de juliol) s’ha celebrat sense interrupció (excepte, durant la guerra).

L’any 1999, el Montepío de Conductors de Sabadell, s’uneix al de Barcelona i d’altres Montepíos, per fundar en endavant, la: “Mutual de Conductors”.

Deixant de celebrar, a partir d’aquesta data, la Festa de la Diada del Patró dels Conductors i Conductores, cada any, el 10 de juliol, dia de Sant Cristòfol.

Tenim reunió cada dimecres a les 6 de la tarda a la planta baixa de l’Acadèmia.